Örter för kvinnohälsa, balans och livsglädje

Den här workshopen syftar till att ge dig kunskap om örter för kvinnohälsa samt verktyg för balans och livsglädje genom livet.
Föreläsningen innehåller information om lämpliga medicinalväxter för hormonhälsa och vi diskuterar hur kvinnor kan hitta balans och livsglädje i en struktur och ett samhälle starkt dominerat av stress och måsten.
Vi går igenom menscykeln och dess betydelse för hälsan, vi pratar både könshormoner och stresshormoner samt hur vi behandlar allt från pms, pcos, endometrios till klimakteriebesvär med bland annat örter. Förhoppningen är att du ska gå ifrån föreläsningen stärkt och inspirerad och känna att läkning är möjlig.
Begränsat antal platser! Workshopen sker i tältet till höger om caféet.


Pris: 595 kr inklusive kaffe/te och tårtbit, smakprov samt material.
Plats: Tirups Örtagård
Tid: Våren 2022
Anmälan: Anmälan är bindande och görs med mail till elisabeth@ortdevan.se (eller i formuläret nedan) samt betalning till PG 784717–1 senast 12 augusti. Avgiften återbetalas endast om kursledaren blir sjuk. Skulle du inte kunna delta efter anmälan kan platsen överlåtas eller has till godo.
Det finns möjlighet att köpa örtteer, tinkturer, eteriska oljor och böcker på plats.


Intresset för naturens apotek och växters läkande egenskaper har ökat de senaste åren. Medicinalväxter har en gedigen historia och har använts både i Egypten och i Grekland för många tusen år sedan. Örter har också odlats i klosterträdgårdar i många hundra år och användningen av medicinalväxter är fortfarande den dominerande läkekonsten i många länder.
Föreläsare är Elisabeth Gustafsson, Örtdevan, som jobbar med föreläsningar, healing samt örtmedicin, även kallat fytoterapi. Hon är utbildad ört- och näringsterapeut, Reiki Master, Angelic Reiki® Master Teacher, Andningsinstruktör och gymnasielärare. Hennes fokusområden är stress, trauma och hormonhälsa.
Elisabeth brinner för att hjälpa människor till självläkning och använder sig av ett holistiskt synsätt i mötet med människan där tankar, beteendemönster, miljö och näring är oerhört betydelsefulla. I centrum står viljan att hela orsaken till en obalans, för att på så sätt kunna läka ut sjukdomar eller symptom från grunden.