Örter vid trauma, stress och psykisk ohälsa

Trauma och stress är grunden till de flesta av våra hälsoproblem och många människor lider av ångest och oro. Stressforskaren Hans Seyle säger att stress främst är känslomässig och att den största stressfaktorn är att vi försöker vara någon annan än den vi faktiskt är. Att vi från barnsben tror att vi måste anpassa oss för att bli älskade. Detta skapar trauma som påverkar hela vårt liv.
Den här föreläsningen ger dig information om vilka örter som kan stärka, lindra och lugna vid trauma, stress och psykisk ohälsa samt vid symptom som utmattning, utbrändhet, oro, ångest, depression, hjärntrötthet, hjärnstress, sömnproblem, trötthet, energilöshet, koncentrationsproblem. Örtdevan, Elisabeth Gustafsson pratar om stress, vad som händer i kroppen vid stresspåslag och hur vi påverkas av långvarig stress. Hon pratar om trauma, hur det uppstår och vad vi kan göra för att läka. Hon pratar om örter som lugnar nervsystemet och som är stärkande och återuppbyggande. Föreläsningen passar dig som vill ha nycklar till ett liv med mindre stress, som har någon i din närhet med ovanstående symptom eller dig som jobbar med människor. Förhoppningen är att du ska gå ifrån föreläsningen stärkt och inspirerad och känna att läkning är möjlig.
Plats: Tirups Örtagård
Tid: våren 2022
Pris: 595 kronor. Kaffe/te och tårtbit samt material ingår.

Anmälan: Anmälan är bindande och görs med mail till elisabeth@ortdevan.se samt betalning till PG 784717–1 senast 4 augusti. Avgiften återbetalas endast om kursledaren blir sjuk. Skulle du inte kunna delta efter anmälan kan platsen överlåtas eller has till godo.
OBS! Begränsat antal platser. Det finns möjlighet att köpa örtteer, tinkturer, eteriska oljor och böcker på plats. Anmälan och frågor sker via mail till elisabeth@ortdevan.se eller i formuläret nedan.