Alterativa örter

Alterativa örter är örter som gradvis återställer kroppens funktion och då ökar hälsan och vitaliteten. Definitionen alterativ hör till den västerländska örtmedicinen. Historiskt användes alterativa örter för att rena dåligt blod. Vad innebär dåligt blod och hur tänker vi idag?

Varje dag så skapas restprodukter i kroppen. Dessa restprodukter kallas i vissa sammanhang för toxiner. Kroppen har olika organ och funktioner som specifikt hanterar, processar och för bort dessa restprodukter från kroppen. De kan kallas utrensningsorgan och utrensningsfunktioner. Levern metaboliserar hormoner och processar näringsämnen, lungorna andas ut CO2, njurarna filtrerar blodet och för bort skräp genom urinet osv osv

När de här systemen i kroppen fungerar bra så är det grönt ljus. Kroppen rensar naturligt ut restprodukterna. Av olika anledningar kan dock den här processen saktas ned eller stanna av. Istället för en klar, rinnande bäck, skapas en försurad damm i kroppen. Restprodukterna blir kvar i kroppen, i lymfan, i vävnaden, i blodet och det är det som förr menades med dåligt blod. Resultatet kan bli lymfödem, hormonobalans eller gikt.

Alterativa örter är örter som stöttar våra utrensningsorgan och de funktioner som eliminerar restprodukterna på ett naturligt sätt.

Exempel på alterativa örter är:
KARDBORRE (hyllas av Medical Medium vilket jag förstår, fantastisk för levern och för att läka huden, framförallt eksem)
NÄSSLA - förstås!!!
RÖDKLÖVER
SARSAPARILLA
SNÄRJMÅRA
ECHINACEA

Inspiration hämtad från Rosalee de la Forêt